HEAVENLY MAIDEN TATTOO
Netherlands English
TEBORI(HAND POKE)

Wat is "Tebori"?

Tebori is een traditionele techniek die wordt gebruikt om tatoeages in de huid te zetten en het was de meest voorkomende methode van tatoeeren in Japan voor de introductie van de tattoo-machine technologie.

Er zijn slechts een handjevol tattoo-artiesten in de wereld die deze traditionele techniek hebben voortgezet en ze zijn bijna uitgestorven. Echter, dit betekent niet dat de kunst zelf ter ziele is en het biedt nog steeds het voordeel van het dieper injecteren van kleuren dan de tattoo-machine en met minder vervaging.

In Tebori wordt de inkt ritmisch in de huid geinjecteerd met een handgreep met een naald aan het uiteinde. De twee technieken die in dit type tatoeage worden toegepast zijn:

Imotsuki - waar de inkt wordt geinjecteerd door de naald recht in en uit te bewegen

Hanetsuki - waar de naald schuin wordt gehouden en omhoog wordt gewipt om de inkt in te brengen

Deze twee technieken worden gebruikt voor verschillende doeleinden zoals inkleuren, etc.

De laatstgenoemde “Hanetsuki” techniek maakt iedere keer als het onder de huid wordt gewipt een kenmerkend "cha-cha- cha-cha" geluid. Hoewel veel mensen geloven dat het zetten van een tattoo met een lange naald, dat dit soort geluid maakt, pijnlijker is dan een tattoo-machine, doet het in feite evenveel pijn, in sommige gevallen zelfs minder.

Tebori heeft 1.5x meer tijd nodig dan een tattoo machine. Maar de inkt wordt dieper geinjecteerd en vervaagt veel minder dan wanneer je een tattoo-machine zou gebruiken.

Bij Heavenly Maiden:

Dus, waarom niet een keer zelf de Tebori tatoeagetechniek, die in Japan en andere landen zeldzaam is, ervaren in Nederland?